joi, 10 ianuarie 2013

rulada cu ciocolata de casa

 rulada cu ciocolata de casa



 Rulada cu ciocolata de casa










ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  •  Pentru crema avem nevoie de:
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 cana lapte praf
  • esenta de rom
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
Preparare:
Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam zaharul,apoi pe rand galbenusurile,amidonul si faina. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade,timp de 15 minute. Crema: Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra,punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao,dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele praf si esenta de rom. Dupa ce s-a copt blatul,il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar,ca sa nu se lipeasca. Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit.Derulam si ungem cu ciocolata fierbinte.Rulam din nou si lasam la racit. Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca.Dupa ce s-a racorit,acoperim rulada. Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte.Taiem la un colt si "spritam" peste rulada "imbracata" in negru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu