duminică, 3 martie 2013

mancare de urzici

 mancare de urzici

 

 

Ingrediente mancare

  • urzici
  • o ceapa
  • un usturoi
  • 4-5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri rase de faina

Mod de preparare reteta

Se aleg frunzele de urzica tinere si sanatoase ( 300-400 g ), se spala bine in cateva ape si se pun la fiert.
Dupa ce au fiert, se scurg intr-o strecuratoare si se toaca urzicile ca vinetele coapte.
Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, dupa care se adauga urzicile tocate.
Faina se dezleaga cu putina zeama de urzici si se adauga peste urzicile calite.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Se adauga zeama de urzici si se lasa sa fiarba pana cand devin consistente ca o ciulama.
Se servesc cu usturoi pisat si mamaliguta calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu