miercuri, 20 martie 2013

prajitura chinezoaica

 CHINEZOAICA

 

Ingrediente:

Ingrediente pentru blat:
200 gr unt/margarina
200 gr zahar
100 gr faina
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt
200 gr nuca macinata
6 albusuri
Ingrediente pentru crema:
6 galbenusuri
200 gr zahar prah
1 zahar vanilat
Pentru glazura:
50 ml frisca
150 gr ciocolata

Mod de preparare:

Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt, de asemenea adaugam si nuca macinata. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si incorporam treptat in compozitia cu unt. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.
Galbenusurile le mixam cu zaharul praf si zaharul vanilat pana devine ca o spuma si se deschide la culoare.
Cand blatul este aproape gata, turnam crema, o nivelam uniform si dam din nou la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute, pana se intareste crema (ca o bezea). Dupa acest timp stingem focul si mai lasam 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Apoi scoatem si lasam sa se raceasca complet.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste crema racita si dam la rece pana se intareste si glazura.
Cand portionam este bine sa folosim un cutit foarte bine ascutit si putin umezit in apa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu