duminică, 17 martie 2013

salata cu cus-cus

 SALATA CUS -CUS
 


Ingrediente:250 g cuşcuş, 250 ml supă de legume, 100 g brânză Feta, 1 ardei gras roşu,1 roşie bine coaptă,100 g măsline negre fără sâmburi, 2 linguri porumb din conservă,frunze de mentă.
Pentru sos: 2 linguri ulei de măsline,2 linguri zeamă de lămâie,sare, piper,1 praf de scorţişoară măcinată (opţional)

Cum se prepară
1 Se fierbe supa, se opreşte focul şi se adaugă cuşcuşul. Se lasă vasul acoperit 10 minute, după care se stropeşte cuşcuşul cu o lingură de ulei şi se amestecă energic cu o furculiţă până se ­desface.
2 Se pune cuşcuşul într-o salatieră şi se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, roşia decojită şi fără sâmburi, tăiată mărunt. Se pun măslinele, boabele de porumb, brânza tăiată cubuleţe şi trei frunze de mentă tocate mărunt. Se poate folosi şi puţină mentă uscată.
3 Se amestecă uleiul cu zeama de lămâie, sare şi piper, după gust, şi, opţional, un praf de scorţişoară. Se toarnă sosul peste salată, se amestecă uşor şi se serveşte garnisită cu frunze de mentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu