luni, 29 aprilie 2013

sa gatim un iepure de pasti


  • 1 iepure
  • 3 cepe rosii
  • 300 gr rosi cherry sau normale
  • 2-3 morcovi
  • 4-5 capatani de usturoi
  • 300 ml vin alb demidulce
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 gr unt
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Timp de pregatire : 20 min
  • Timp de coacere : 80 min
  • Portii : 2-4
  • Dificultate : medium

Mod de prepare

  1. Iepurele se spala bine bine in 2 ape.
  2. Se transeaza astfel, pulpe spate, pulpe fata, iar coloana impreuna cu pipetul se taie in 2-3 bucati in functie de cat de mare este iepurele
  3. Intr-o tava incapatoare si adanca se pune iepurele impreuna cau rosile cherry intregi.
  4. Morcovul taiat rondele mai mari, ceapa taiata in patru iar la usturoiul i se taie doar coditele la toata capatana si se pune cu taietura in tava.
  5. Untul se taie in bucatele si se arunca ici color prin tava
  6. Se condimenteaza cu sare, putin piper si cimbru, cimbru ceva mai mult, merge de minune la carnea de iepure.
  7. Se adauga apa astfel incat carnea sa stea jumatate in lichid.
  8. Se stropeste cu ulei de masline si se da la cuptorul incalzit la 160-170 de grade
  9. Se tine la cuptor aproximativ 30-40 de min, de preferat uitati-va cand apa aproape sa- evaporat.
  10. Cand apa s-a evaporat se adauga vinul si se mai tine la cuptor inca 30-40 de min pana cand aproape se evapora si vinul si carnea prinde o culoare caramizie.
  11. Serviti alaturi de legumele din tava si usturoiul copt stors deasupra.
  12. Gata friptura de iepure la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu